Over RIBW Art-tics

RIBW Art-tics is een kunstproject voor en door mensen met een psychiatrische achtergrond.
Het project is een onderdeel van RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Het bestaat uit:

– Kunstuitleen en -verkoop
– Atelier
– Leer-/werkproject

Klanten, zowel particulieren als bedrijven, kunnen bij Art-tics terecht voor het huren of kopen van kleurrijke en gevarieerde kunst.

Het Atelier
Het atelier biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte. Ruimte voor hun expressie en ontwikkeling op technisch en artistiek gebied. Er wordt zowel zelfstandig als met begeleiding gewerkt.

Cursusaanbod
De cursussen ondersteunen de ontwikkeling van de kunstenaar. Er worden zoveel mogelijk verschillende technieken aangeboden. Het aanbod bestaat o.a. uit:

– Schilderen
– Ruimtelijk vormgeven
– Grafiek
– Sieraden

[ Bekijk hier het weekprogramma van Art-tics ]
[ Bekijk hier de meer gedetailleerde informatie over het cursusaanbod Art-tics ]

Kunstuitleen en -verkoop
Kunstenaars die bij Art-tics werken kunnen hun werk beschikbaar stellen voor verhuur en verkoop. Het aangeleverde werk wordt beoordeeld door een onafhankelijke kunstcommissie.
De uitgebreide collectie bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen en grafiek.
De kunst van Art-tics kenmerkt zich door een open en oorspronkelijk karakter.  Ook zijn er cadeauartikelen en kunstkaarten te koop.
Vrijwel de gehele collectie is te zien op de website https://www.kunstinjehuiswinkel.nl. De werken zijn daar ook te reserveren.

Prijzen
Art-tics heeft geen winstoogmerk. Alle kunstwerken zijn te leen voor € 6,- per maand. De meeste werken zijn ook tegen een aantrekkelijke prijs te koop.

Vrijwilligerswerk
Cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen bij Art-tics aan de slag in leer-/werkprojecten, zoals: bijhouden van de cursusregistraties, de webwinkel up tot date houden, berichten plaatsen op de Art-ticswebsite.

Reacties zijn gesloten.